Hoduj z głową świnie – ogólnopolski dwumiesięcznik skierowany do producentów i hodowców trzody chlewnej, zootechników i lekarzy weterynarii. Na łamach czasopisma Czytelnik znajdzie praktyczne informacje na temat żywienia, dobrostanu, zdrowia (przede wszystkim prosiąt, warchlaków, tuczników, loch), hodowli i sposobów organizacji prowadzenia produkcji wieprzowiny. Magazyn przedstawia wiedzę, prezentując ją nie tylko w formie artykułów merytorycznych, ale także wywiadów i reportaży z gospodarstw prowadzących swoją produkcję w naszym kraju albo zagranicą. Czytelnik ma dzięki temu możliwość dokładnego przyglądnięcia się konkretnym etapom produkcji oraz zapoznania się z indywidualnymi rozwiązaniami różnych problemów żywieniowych, zdrowotnych i organizacyjnych. Na łamach Hoduj z głową świnie omawiana jest również aktualna sytuacja na rynku wieprzowiny. Celem jest zaprezentowanie Czytelnikowi nowoczesnych rozwiązań wykorzystywanych w produkcji trzody chlewnej oraz przedstawienie aktualnej sytuacji w branży, w sposób merytoryczny i przede wszystkim praktyczny.